Reisverslag zomer 2013Dit jaar begint onze vakantie al vroeg in juli.. Na veel twijfels en wachten op de weerberichten weten we nu wat we gaan doen.
Op zaterdag 6 juli vertrekken we naar Hengelo en gaan we de dag na de verjaardag van Rita's moeder ,8 juli, op weg naar het zuiden. Het is de bedoeling om via Zwitserland naar Piemonte te reizen. Van hier willen we via Barcelonnette door Frankrijk terug naar Almere.
Van Almere rijden we via Hengelo en rijden maandag 8 juli naar ons eerste reisdoel. De camperplaats in Klüsserath aan de Moezel ligt op ongeveer 350 km. Een is mooie afstand voor de eerste etappe. Aan het einde van de eerste dag werk ik op deze camperplaats in Duitsland voor de eerste keer de website bij. Gedurende de reis zullen we proberen de website bij te werken als er zich een mogelijkheid voordoet.
Met de knoppen aan de linkerzijde van het startscherm kun je het reisverslag per week lezen. We zijn klaar voor een vakantie die we opnieuw in de Alpenlanden zullen doorbrengen .
De foto hiernaast is gemaakt op 6 juli 2013, onze eerste vakantiedag.

De vakantie van dit jaar was opnieuw erg zonnig. Van Nederland reden we via Duitsland waar we Max en Annemieke ontmoetten naar Zwitserland. Vierwaldstättersee en Klausenpas. Na enige mooie dagen werd het weer in het hooggebergte in Wallis minder goed en zijn we via Italië (Alpes Maritimes) naar Barcelonnette doorgetrokken. Hier waren vooral de camperplek in Jausiers en de wandeling op de Col de Cayolle erg mooi. Na een nacht aan het Lac de Serre Poncon moesten we een route keuze maken. Of via Gap naar het noorden of via Zwitserland terug naar huis. Het weersverwachting voor Zwitserland was prima en dus reden we via Chamonix door het Rhonedal naar de Grimselpas. Via Luzern reden we terug naar Nederland na een opnieuw fantastische vakantie zijn we dinsdag 6 augustus weer thuis.