Hemelvaart 2012 :BelgiŽ Antwerpense Kempen.

Het Hemelvaartweekend 2012 begint op donderdag 17 mei 2012. We hebben besloten dit weekeinde naar BelgiŽ te gaan. Bob heeft de Belgische Kempen ontdekt op internet. De Belgische Kempen is een toeristisch ontwikkeld gebied met een uitgebreid wandel en fietsknooppunten netwerk. Het is een gebied ten noordoosten van Antwerpen met Turnhout als grotere plaats. Het Boshuisje in Zoersel zal het eerste doel zijn op hemelvaartsdag. Jaren geleden bezocht Bob deze ontspanningsruimte samen met Gertie, Peter en Michel. We zoeken het Boshuisje op bij Zoersel. Het cafe ligt in een mooi decor en is een echte ontspanningsplek. Als eerste gasten bestellen we een kop koffie en komen later terug om een lekker Belgisch bierje te drinken. We wandelen een knooppuntentocht van ongeveer 12 km in het Zoerselse Bos en vertrekken na het tweeede bezoek aan het Boshuis richting Houtem. In Houtem, een plaatsje vlakbij Kesterlee, zoeken we een plek op de camping.In het hemelvaartweekend is de camping behoorlijk vol. Na een korte rustpauze drinken we nog wat op een terras in dce buurt. 's Avonds eten we pasta met zalm en drinken een lekker wijntje. Nu genieten we van de koffie en om 10 uur gaat bij Rita het licht uit. Morgen gaan we bij goed weer fietsen in de omgeving.
  

Vrijdag 18 mei zijn we niet heel erg vroeg opgestaan. īs Nachts heeft het enkele keren kort geregend maar als we opstaan is het droog en bewolkt. Als we even na negen uur ontbijten breekt de zon voorzichtig door. Na het traditioneel geworden ontbijt met ei is de zon helemaal doorgebroken en kijken we onverwacht tegen een mooie blauwe lucht. In Nederland hebben we een route geprint die de knooppunten in de omgeving volgt. Om een uur of elf stappen we op de fiets. Ondanks de wind is het heerlijk fietsen door een afwisselens Belgisch landschap. Bossen, velden, weiden en dorpjes wisselen elkaar af. Het mooie weer maakt fietsen hier vandaag heerlijk. Na zoīn veertig kilometer rijden we door Kesterlee waar we een restaurant zoeken waar we vanavond kunnen eten. Er zijn meerdere mogelijkheden waaruit we kunnen gaan kiezen. We gaan douchen en vertrekken daarna naar het dorp. Hier gaan we eten en drinken eerst iets in een kroeg.We willen in een pizzeria eten maar die blijkt volgeboekt. We eten in een kroeg wat verschillende gerechtjes. Het vult in elk geval onze maag. De bieren doen de rest ! Terug op de camping puzzelen, lezen, de website bijwerken en we gaan dan slapen. Zaterdag besluiten we nog een dag op dezelde camping te blijven. Zondag terug naar Almere.
Zaterdag 19 mei staan we voor ons doen opnieuw zeer rustig op. Bob gaat om 08.00 uur hardlopen en is om negen uur terug op de camping. Rita is dan zojuist ook opgestaan . Samen gaan we met de douchemunten op stap naar de douche. We`douchgen en bereiden daarna samen ons ontbijt. Het ei is weer van de partij. Na een heerlijk`ontbijt in de ochtendzon ruimen we de spullen op en gaan we met een zojuist gekochte knooppuntenkaart op weg naar een in de buurt gelegen klooster. We fietsen door een prachtige bosrijke omgeving naar het klooster Postel en keren daarna terug naar de camping langs een van de kanalen in de omgeving. Als we vlakbij de camping zijn drinken we op een terras nog een lekker biertje en wijntje. We gaan dan naar de camping en koken een macaroni maaltijd. Na het eten wassen we af en drinken een koffie uit onze espressomachine. Morgen zal het weer minder zijn en gaan we terug naar Almere. Vanavond breken we af en gaan daarna slapen. Weer een prachtige hemelvaart achter de rug. Op naar hemelvaart 2013 !!