Paasdagen 2010 : Haarlo en Beuningen

De vroege paasdagen van 2 t/m 5 april zijn voor ons het eerste camperweekend van 2010. De weersvoorspelling is niet best maar we willen weg. Op Goede Vrijdag vertrekken we met bestemming Lochem. Hier wandelen we de Grote Veldroute, een 15,5 km lange wandelroute. Het is een route van de ANWB en als zodanig ook bewegwijzerd. We starten de route net buiten Lochem bij Landgoed Ruighenrode. Het is deze dag prachtig weer en we picknikken op een bankje in de zon. Als we even verkeerd zijn gelopen zien we acht reeën in een weiland. Zij zien ons ook en vluchten naar veiliger oorden. Als we uitgewandeld zijn drinken we koffie op een terrasje in Lochem. We genieten opnieuw van de zon. Aan het einde van de middag zoeken we de camping in Haarlo op. Deze camping is een natuurcamping en opgenomen in het groene boekje natuurcampings. Deze camping heeft dezelfde vuurpotten als we in Halle gebruikten. Voor een luttele 3 euro inclusief hout te huur bij de eigenaar. We zitten de hele avond lekker warm buiten bij het vuur. Bij het ontbijt snort de kachel opnieuw en we stoken de rest van het hout op.

Zaterdag 3 april begint opnieuw veelbelovend. De zon schijnt regelmatig en we ontbijten dan ook in de zon. Als het hout om 11 uur op is besluiten we te vertrekken. Als we net in de auto zitten begint het te spetteren. Een bezoek aan Borculo, Haaksbergen en Enschede staat op ons programma. We rekenden al op regen vandaag. Na een kort bezoek aan Borculo, lunchen we in Haaksbergen. De regen valt nu af en toe in stevige buien omlaag. We doen wat boodschappen en rijden vervolgens naar Enschede. We parkeren de auto op een PenR terrein. Vanaf hier rijd je met de bus voor 2 Euro op je parkeerkaartje met de hele familie naar het centrum. Het weer blijft slecht en na wat te hebben gewinkeld gaan we richting Beuningen. Hier hebben we opnieuw een natuurcamping uitgezocht. Morgen willen we een wandeling maken in de buurt van het dorp Beuningen.
Als we op de camping aankomen worden we vriendelijk ontvangen door de eigenaresse. De camping ligt mooi tussen de houtwallen die zo kenmerkend zijn voor het Twentse landschap. De gebouwen op het terrein zien er goed uit en samen met de tevreden rondscharrelende kippen is de eerste indruk positief. Er zijn best veel kampeerders op deze camping maar door de grote oppervlakte van het terrein is dit niet hinderlijk. Het weer is nog steeds niet goed en we brengen de avond rummikub spelend in de camper door. Als we zondag opstaan besluiten we niet te wandelen. Het weer is erg instabiel en er wordt onweer en hagel verwacht. Als Rita zich gaat douchen komt ze met krentenwegge terug. Deze krentenwegge is een traktatie van de camping. Iedereen kan een stukje pakken bij het toiletgebouw. In de schuur worden broodjes verkocht en er brandt een gezellig openhaardvuur. We gaan na het ontbijt naar Ootmarsum. Eerste Paasdag is hier plek voor traditie. Er worden geesten verjaagd door Poaskeerls, Flöggeln. Ook is hier een paasvuur zoals in veel Twentese dorpen en steden. We zijn voor al deze paasrituelen veel te vroeg, wandelen door het dorp en drinken koffie op een terras. We vertrekken uit Ootmarsum en rijden via Hengelo terug naar huis. Hier gaan we 's avonds samen met Tom en Jesper uit eten bij een Japans restaurant. Het was leuk om weer te camperen hoewel het weer beter had gekund.