Reisverslag zomer 2018Op zaterdag 21 juli zijn we rond 11 uur vertrokken voor onze zomervakantie 2018. Onderweg naar het zuiden hebben we de laatste boodschappen gedaan en hebben vervolgens via de A2 bij Maastricht Nederland verlaten.
De bedoeling is dat we in de richting van Parc de la Vanoise in Frankrijk gaan. Maar onderweg zijn allerlei koerswijzigingen mogelijk.
We rijden de eerste dag zonder al te veel oponthoud naar de vallei van de Ourthe in de buurt van Houffalize. Bij de stuwdam in de Ourthe, Barrage de Nisramont, is een camperplek waar we de nacht doorbrengen. De vakantie is nu echt beginnen. Vanaf morgen zullen we proberen de website dagelijks bij te werken en te uploaden als dat mogelijk is.
De eerste dag rijden we van Almere naar de Barrage de Nisramont aan de rivier de Ourthe, camperplaats gratis
Nadat we Belgie hebben verlaten zijn we via Thaon les Vosges, Thones bij Annecy, Col des Aravis, les Chapieux, Bourg-Saint-Maurice, Peisy-Nancroix , Les Prioux en Pralognan la Vanoise op een punt gekomen dat we een keuze moeten maken voor het vervolg van de route. Het is de vraag of we via Italie en Zwitserland terugrijden naar huis of juist via Grenoble en de Drome gaan rijden. Hierin zal de weersverwachting een belangrijke rol gaan spelen.
We kiezen de route zodanig dat we telkens van mooi weer kunnen profiteren. We hebben gekozen voor een voortzetting van de route via het Aosta dal, Breuil-Cervinia, Milaan naar St Moritz. We bezoeken de Morteratsch-gletsjer en gaan dan over de Fluelapas naar Davos en Liechtenstein. Tenslotte gaan we langs de Rheinfall in Schaffhausen, door het Schwarzwald langs Rheurdt en Bedburg Hau terug naar Almere. De foto bovenaan deze bladzijde is van een plekje in het dal van Peisy-Nancroix waar we onze camper twee nachten hebben geparkeerd.
De andere foto is genomen tijdens een wandeling naar het Lac de la Plagne die we in ditzelfde dal maakten.